Ben-Heart werd geboren op het mooie eiland Sumatra in de plaats Palembang en kreeg van zijn moeder de naam Bernhardt. Als 6-jarige jongen is zijn familie naar Nederland gekomen, en in Apeldoorn gaan wonen. Daar ontwikkelde hij zich als een talentvolle voetballer, wat dan ook resulteerde om op 18-jarige leeftijd een contract bij deVoetbalclub A.G.O.V.V. te krijgen.

Door een ernstige ziekte kwam helaas een eind aan zijn voetbalcarrière, maar Ben ontwikkelde nieuwe kwaliteiten. Hij had van Ineke, zijn vrouw, een gitaar gekregen en in de 9 maanden dat hij plat moest liggen, ging hij via een spiegel boven het bed, fanatiek de eerste akkoorden leren. In 1980, nadat het met zijn gezondheid beter ging, had hij zijn eerste kennismaking met Carel Kdise, die een goede vriend werd. Deze vroeg of hij als slaggitarist bij de C&W-groep Jamboree kon spelen. In deze groep begon Ben’s zangstem zich steeds beter te ontwikkelen. Helaas na 6 jaar heeft hij de band moeten verlaten omdat zijn gezin hem nodig had.

In oktober 2002 waren zijn ouders 50-jaar getrouwd en daar ging hij weer op de planken, en ditmaal alleen, hij genoot er van dat hij mensen blij kon maken met zijn muziek. Ben kreeg daarna van alle kanten optredens aangeboden en dit heeft hem overgehaald om het met een Solocarrière te proberen.!

Een goed begin is het halve werk, dus eerst een CD gemaakt, zodat Nederland kennis kon maken met Ben-Heart. Op de CD met de naam” UNFORGETTABLE”, staan de nummers die Ben al lang op zijn verlanglijstje had staan, en ook een duet met zijn zoons Roloff en Christian.

De CD werd goed ontvangen, en in 2004 nam hij in Bali de singleCD op met “Heb je Saté voor Mij”, wat op de pasar meestal in een polonaise resulteerde.

De 2e CD kwam in 2005 met als titel “HELLO MY FRIENDS”. Ook werd in dit jaar de stichting Ben-Heart opgericht, zodat hij op zijn geliefde eiland Bali, verschillende projecten financiëel kan gaan ondersteunen.

Zijn vergoedingen gaan dan ook na aftrek van onkosten, naar deze stichting “Ben-Heart”

Ben zijn 1ste DVD/CD, met uitsluitend Indonesische muziek, werd in 2007 op het prachtige Bali opgenomen door Nusantara Produktions!

U kunt Ben Heart tegen komen op optredens tijdens Pasar Malams, Festivals, Indische –avonden, personeelsfeesten , en bruiloften.

Van elk optreden probeert hij een feest te maken voor het publiek. Want dat is waar hij het meeste van ”geniet”, mensen blij te maken met zijn muziek. Hij doet dat ook als een ware entertainer, met daarbij een enorm warm stembereik.!
En bedenk,   Ben   zingt vanuit zijn   Heart.